An empty room can be so loud

Har nu inte skrivit på några dagar. Ingen bra ursäkt för det, tyvärr.
Har sett klart True Blood (säsong 1) nu. På fem dagar såg jag alla de avsnitt som fanns i den boxen. Men jag har kommit på att Canal + går nu säsong 2 på vardagar klockan åtta. Och jag har kommit på att vi har Canal +. Och att vi har en inspelningsbar boxer (inte hund. Himla vitsig jag är idag.. (Känner att min humor just för tillfället är ganska fnasig..)). Kan det bli mycket bättre? Saken är bara den att jag har missat fyra eller fem (kommer inte ihåg just nu..) avsnitt av säsongen. Hmm, vad gör man då? Joo, det finns väl egentligen bara två alternativ. Antingen att vänta på att säsong 2 går i repris på Canal + (kanske det gör nu med, har jag ingen aning om..), eller tills det börjar sändas på svt i vår. Eller att ladda ner. Jaa, då kan man ju fråga sej: Vilket av dessa två alternativ väljer Lovisa Skoglund, vampyrberoende (!?) som inte alls har något emot att följa True Blood (och gärna se alla avsnitt på en gång, för att sedan ångra sej och istället önska att man sett ett i veckan)?
Det svaret kan man ju kanske lista ut med halva lillfingernageln. Men, om jag ska dra ut på det så länge som möjligt, så att det varar längre....
Varför ska jag alltid ha beslutsångest när det gäller allting? Det kan man ju säga är sådär lite skitjobbigt..
Nu ska jag läsa Breaking Dawn tills jag inte kan hålla uppe boken för att jag istället använder händerna till att hålla öppet ögonen.
Jag sa ju att jag är vampyrberoende.

Kram



Gravity is letting go of me

Vaknade imorse och min Kalle Anka-mojs/grejen-som-hänger-ner-i-svalget hade svullnat till en boll, till dubbla storleken av den egentligen ska vara. Det enda jag kan säga är att det var (och är) rätt obehagligt. Men, vad fasen, jag kan andas, jag kan äta och jag kan prata. Så det är nog inbte så farligt.
Nu har jag sett nägra avsnitt till av True Blood. Man kan inte säga annat än att den serien är bra.
Nu ska jag äta lunch.
Hejhopp

Kram



Random notes

Den här dagen, eller gårdagen får man väl säga, har inte varit riktigt levande. Hela dagen spenderades nämligen framför en eller annan tv. Jag tog gick i pyjamas hela dagen, och jag tog inte ett steg utanför dörren. Men det kanske är det juldagen är till för? Hyfsat underbart var det iallafall.
Så nu har jag sett halva första säsongen av True Blood (och jag fick den i förrgår...) och blivit lite smått (eller ganska helt) beroende av det, jag har spelat Wii (det är himla kul, alltså, även ifall jag inte är bäst på det..) och tittat på Harry Potter och Halvblodsprinsen och på Någon Johan Falk-film vi hyrt. Mer än så blev det inte.
Jag är otroligt nöjd med alla julklappar jag fått (inte ett enda klädesplagg satt dåligt (!)), bara som ett litet tillägg.
Nu ska jag läsa Breaking Dawn. Det tar ett tag innan man kommer någon vart i den, sjukt tjock är den.

Kram



Underneath the Christmas tree

God jul!
Nu, äntligen är julafton här! (Fast för mej känns det som att den var igår..) Var igår hos mormor och morfar och spelade julklappsspelet med släkten. Samlade på mej tre klappar: en stor marsipangris, 4 i rad och ett oliv-body butter från The Body Shop. Underbart! (Speciellt med tanke på att mitt body butter tog slut för inte så längesedan..) Fick också julklappar från kusinerna, morbror och moster igår. Det blev ett fint silverarmband och första säsongen av True Blood (jaaaaaa! Nu vet jag vad jag ska göra resten av lovet...)!
Nyss åkte farmor och låtsasfarfar hem. Fick några klappar från dem också: ett Thomas Sabo-armband/halsband med en berlock, en biobiljett, kalender 2010 i Thomas Sabo, En Shopaholics Bekännelser (boken) och Elsas Mode.
Snart ska familjen upp till mormor och morfar och fira jul.
För att sammanfatta: Julafton + snö (det är det inte ofta på julafton, men i år så!) = glad Lovisa.

Kram



In the end they'll be the only ones there

Idag (äntligen) har jag städat mitt rum. Förstår inte riktigt varför jag alltid ska dra ut på det in i det längsta. Onödigt.
Jag har skaffat Voddler! Yeeeey! Skickade förfrågan om en invite på höstlovet, och fick en igår.. Det tog ju inte alls lång tid... (För att vara ärlig hade jag nästan gjömt av att jag ens skickat en förfrågan..) Det är ju inte det största utbudet filmer som finns där, och de som är relativt nya kostar pengar att se.. Men det är ju bättre än inget, right? Det finns nog ändå några som är värda att se.
Vi pratade om detta i skolan för någon vecka sedan: Hur i hela fridens namn kan tv-serier ta lov? Det borde förbjudas! Och dessutom slutar ju dem med något som man får gå i två månader och fundera över hur det blev. Inte bra. Och jag som blir så beroende av de serier jag följer. Verkligen inte bra.
Nu ska jag titta Gossip Girl!

Kram



I'll think of you tonight

Idag ska men då tända det fjärde, och sista, ljuset. Det är julafton om fyra dagar. Herre. Min. Gud. Jag som tycker att det känns som att det nyss var jul. Tiden går sjukt fort vissa gånger..
Har faktiskt börjat slå in julklappar nu. Har hunnit med: *trumvirvel&fanfar* EN! Woouuhooouuu! Tempo! Neej, jag får allt ta att komma igång lite nu. Julafton är på torsdag, och jag är inte klar (inte ens det minsta..) med allt jag ska göra. Och jag behöver inte ens ställa mej och göra julmat. Fast, vad fasen, det är nog inte så mycket jag ska göra, jag tycker nog bara att det verkar lite halvjobbigt och skjuter upp det..
Nu ska här snart pyntas gran!

Kram



I just can't wait

Nu är det LOOOOOOOOV!
Om en och en halv timme ska jag till min farfar och fira jul. Vi träffar nämligen inte dem på julafton, så vi brukar ta det några dagar i förväg.
Meningen var att jag skulle städa mitt rum idag. Det ser ut som att det inte röjts undan där inne på flera år (fast det bara är en vecka sedan sist..). Men jag är ju inte som jag ska, och skjöt upp det lite, och sen kom att jag på att jag hade annat att göra. Bra Lovisa! Verkligen.
Igår, efter skolavslutingen, åkte jag, Lina och Nathalie in till Borås för att titta på New Moon. Den var lika bra andra gången. Redan innan vi gick på tåget började något som höll i sej hela kvällen. Vi blev otroligt flummiga och under hela bion fick vi våra skrattanfall. Det blev inte heller bättre av att det var en kille som gjorde sönder en biostol, att det visades bioreklamer som man misstolkar, eller att Nathalie tvunget skulle gå på toa mitt i hela filmen. Roligt hade vi det!

Kram




The truth is hiding in your eyes

Nu är det en (halv) dag kvar i skolan, och sedan det vi halva terminen längtat efter: lov! Så skönt det ska bli! Inte gå upp en minut tidigare än tio en enda dag och inga läxor. Dock kommer det gå snabbare än man planerat. Så är det alltid med lov. Dessutom känns det så konstigt efteråt. Jag bygger liksom upp mitt liv utifrån lov vissa gånger (såsom nu), och har inte riktigt tänkt på vad som komma skall efter det. Kanske låter konstigt..
Idag har verkligen varit helt anti-seriös. (Inte oseriös.. Anti-seriös passar mycket bättre i sammanhanget, haha!) Vi hade en tjugo minuter kortare mattelektion på grund av tomten som kom och hälsade på med pepparkakor och godis. På engelskan fick vi tillbaka ett prov, och var och en fick veta sitt betyg. På musiken tittade vi på fortsättningen av Walk the line (varför har inte jag sett den tidigare?), bilden varade i 25 minuter och på HK:n bakade vi muffins. Idrotten var (till min stora lycka) inställd!
Imorgon efter skolavslutningen, vid halv åtta, ska jag, Lina och Nathalie antagligen till Borås för att titta på bio. New moon blir det (igen!)! Varken Lina eller Nathalie har sett den än, så jag ska försöka att inte avslöja för mycket innan de sett den. Ska bli roligt att se hur det kommer gå..

Kram



Can't find the words to say

Nu har den första snön kommit. Och faktiskt har inte mer än än hälften regnat bort än!
Lektionerna blir all mer sega, det görs knappt något vettigt alls.. Inte mej det minsta emot. Det är bara 10 lektioner kvar, och tre av dem är bild, hk och musik, så de räknas knappt.
Om någon timme eller tre blir det julbak i stugan. Rocky road (man kan inte annat än älska dem! (Ända tills dagen efter, då de helt plötsligt förvandlats till små röda prickar i ansiktet..)), snickerskaka och chokladtryffel. Snacka om godissug! (Men det kan inte vara mer än tillåtet. Jag har haft godisförbud sedan i augusti..) Åhh, jag vill baka nu!
Ikväll åker Amanda till Thailand, den skiten! Ha det så bra du, och sola, bada för mej och skicka kort, så ska jag inte smyga ner i din resväska. Tror jag.

Kram



Keep falling out your mouth

Var igår i Göteborg för att julshoppa med Amanda. Det var ungefär halva Sverige som tänkte likadant.
Jag fick köpt alla julklappar, plus en blus/skjorta till mej själv från Monki. Stackars Amanda som sprang med mej till varenda bokaffär i hela stan. Vi åt på Slimfood mitt i Nordstan. Det var god mat (trots den ofattbara saknaden av läsk!), alldeles lagom för att man skulle bli mätt. Men lite för mycket folk runt omkring, bara.
Vi hann också med att komma vilse på Åhlens, dricka chailatte på Espresso House (ett måste, alltså..), och klaga på extremt långsamma människor ett antal gånger. Dessutom blev vi, under i stort sett hela dagen, förföljda av ambulanser av alla olika slag..
Efter Göteborg följde Amanda med mej tillbaka hem till mej, där vi (för en gångs skull) lyckades laga Pasta Carbonara. Vi har varit himla duktiga på att bränna både tagliatelle och sås (bör påpekas att det inte ens är en sås vi gör själva, utan det är färdig sås, som man bara ska värma..)
Nu ska jag nog hoppa ur pyjamasen. Det är inte bra att sova till halv två på söndagar! Jag kommer inte somna förrän sent ikväll..
Jag har på tal om ingenting (hemskt vad det är mycket som är på tal om ingenting..) fått Sofie att bli beroende (?) av Glee, haha..

Kram



In a smoky room

Har precis mumsat upp en slags kladdkaka, som jag akutändrade lite på slutet då jag kom på att vi inte hade någon kakao. Tacka Gud för oboy!
Hade inställd idrott idag, så jag slutade halv ett. Hade dock inget bättre för mej, så jag stannade kvar i skolan med Elina i cirka två timmar och lyssnade på Sofie, Emilia och Kajsa när de övade på sången inför skolavslutningen (som är på torsdag!). De ska sjunga When you belive med Whitney Houston och Mariah Carey, och jag måste säga att de gör den bra. Otroligt bra! (Och jag säager faktiskt inte så för att vara så där himla gullig, utan jag verkligen menar det! Vi har en musikalisk klass, vi.)
Nu finns det inga fler läxor detta året att plugga till, W O N D E R F U L!
Är det bara jag och Amanda som tycker att Glee är bra i hela Sverige?!? Ärligt, man kan ju inte annat än att älska karaktärerna i den serien. Speciellt Kurt, han är bara för underbar, haha! Och till på köpet finns Glee-låtar på Spotify, yeeeeeeeeeaaaaaay! (Favoriten hittills är nog Don't stop believin'..)
Ikväll är det Idol som gäller, och jag tycker nog att Erik är värd att vinna. Det kommer ändå antagligen gå bra för både han, Calle och Tove i framtiden, skulle jag chansa på.

Kram



You're clouding up my mind

Har precis kommit hem från sexornas mysiga Luciafirande (som jag hade äran att se i förväg!). Lukas var Rudolf med hemmasydd plyschdräkt, meterhöga horn och blinkade näsa.
Nu börjar det också märkas i skolan att det snart är lov. Inget stort påbörjas, lektionerna är inte lika mycket blodigt allvar som förut och på vissa lektioner blir det till och med filmtittande (som spanskan och no:n), inte mej emot! En läxa kvar, i so tills imorn. Har visserligen inte börjat plugga på den än, men det ska nog gå bra.
Skoldagen imorgon kommer bli underbar! Först Lucia (fast jag redan har sett det. Imorn är det för hela skolan), då missar vi 1-2 lektioner (beror på turen vi har..) och dessutom har tjejerna inställd idrott, så jag slutar halv ett! Wonderful!
Och på tal om ingenting så ska Amanda den lilla skiten till Thailand på tisdag, och struntar med andra ord i mej här hemma! Haha! Blir därför heller inget Jul på Liseberg i år..
Beroendeframkallande Glee ikväll!

Kram



Walking through the valley

Nu börjar jag få lite smått panik. Jag har inte köpt en enda julklapp än, och det är 15 dagar kvar till julafton. Nästan två veckor. Hur i hela friden ska jag hinna köpa alla julklappar på den tiden? Och jag som har såpass dålig fantasi.. Har i och för sej hittat en sak till mina småkusiner som jag ska köpa.
Fast jag och Amanda ska ju till Göteborg på lördag, och om man ska lita på mitt horoskop kommer jag vara på shoppinghumör, köpa mycket (både till mej själv och julklappar) och dessutom kommer jag hitta en massa bra budgetalternativ, underbart! Låt nu detta ske!
Min önskelista är ju ändå ganska rolig. Jag älskar att se film och att läsa böcker. Majoriteten av alla saker jag vill ha är böcker, och film. Och min önskelista är låååång... (Jag har aldrig sagt att jag är normal..)
Imorgon blir det Lucia-framförande av min bror och resten av hans årskurs. Då ska här användas kamera!
Hej hopp!

Kram



Dreamcatcher

Idag har jag och Elina suttit i caféet i skolan, vilket betyder: inga lektioner. Härligt! Dessutom fixade vi till så att det blev salamilukt i hela källaren, vi är bra!
Efter skolan var jag med mamma, mormor och Lukas i någon liten affär lite mitt i ingenstans. Köpte mej där den ultimata tekoppen! (Eller jag köpte den inte, det stod mamma för (tack). Men det kommer vara jag som använder den..) Den är stor och, hmm, bred, om man kan säga så.. Och den har dessutom lite julkänsla över det hela, den är röd med vita prickar, haaaaaaaalelujah!
Nu ska jag titta på ett avsnitt av julkalendern (jag missade det idag). Trots att jag inte tycker att det är så bra, känner jag att jag måste se det. Jag är inte riktigt normal, jag..

Kram



I will figure this one out

Varför kommer det sig att måndagar är riktigt konstiga dagar? De börjar med att man är pigg, sen blir man trött. Det håller i sej fram till lunch då man blir någon blandning (men inte övertrött..). Innan sista lektionen har vi en låång rast, då blir man jättetrött och nästan ligger och sover, men en fem minuter innan matten blir man helt flummig och tycker att i stort sett allt är jättekul. Jag och Sofie satt och diskuterade detta idag. Vi kom på att det är en dörr man går igenom till sista lektionen som gör att man blir övertrött. För precis då bubblar skrattet upp och sen kan man inte hålla sej tills man går hem. Måndagar är konstiga.
Min farfar kom precis och lämnade en systamkamera till mej som jag ska få låna nu ett tag framöver, tack! Men sen hur det ska gå med mej och den kan man ju fråga sej..
Nu ska jag sätta mej och göra det sista vi har i skolan detta året, inte långt till lov nu!

Kram



I just want to sing

Det blev att stanna hos mormor och morfar inatt, orkade inte riktigt gå hem igår kväll..
Idag har jag bara tagit det lugnt. Löst ett (och ett halvt!) sudoku, stickat lite och läst gamla Kalle Anka-tidningar (haha, det är ett helt äventyr att titta i lådorna här!). Senare i eftermiddag ska det ätas pepparkaksdeg och baka pepparkakor av det som bli över. Jag ska också försöka leta fram Gossip Girl-avsnittet från förra veckan på nätet och titta på det (klant-Lovisa glömde ju såklart att spela in reprisen..).
Och på tal om klantighet så har jag nu slått mitt rekord, yeehooooo! Igår höll jag på att riva ner en hylla i badrummet med armbågen, jag välte ner tre Harry Potter-böcker från en annan hylla och jag slog i stortån i en badkarskant. Detta inom loppet av en timme. Det är helt sjukt hur osmidig jag är!

Kram



Set me free

Sitter hos mormor och morfar, där jag ikväll ska spendera tiden, trevligt!
Idol, igår. Jag antar att det inte bara var jag som blev chockad över utröstningen. Jag hade absolut ställt in mej på att det var Tove och Calle som skulle hänga löst, och att det skulle resultera i att Calle åkte ut. Jag tror till och med att han själv förväntade sej det. Så jag blev förvånad. Jag hejar på Calle, som jag tidigare nämnt (någon gång i dåtiden..), men till final trodde jag ju inte att han skulle klara sej. Han är ju inte denhär "popstjärnan" som Idol söker, lite mer udda.. Erik, däremot, har ju nästan suttit säker från första början. Juryn har nästan slickat hans fötter rena, och han gjorde faktiskt Run to the hills igår till sin "glänsarlåt".
Det som gjorde att Tove åkte ut igår berodde nog på hennes divighet. Om hon inte varit fullt så självsäker under hela tävlingen, hade resultatet igår nog blivit lite annourlunda.
Nu ska jag gå och hjälpa till med maten.

Kram



Sweeping insensitivity

Härlig fredag (om man nu bortser från den sista, hemska lektionen..)! Sovmorgon i 55 minuter, lite förkortad no-lektion i vilken vi tittade på film och gjorde en historia i vårat huvud där man klampade i kakao och halkade i mjölk, haha!
Sofie kommer hit ikväll och sällskapar mej. Vi ska titta på film och dricka varm oboy.
På tal om absolut ingenting så försöker jag titta på det första Glee-avsnittet på nätet (jag har fått för mej - lite för sent, dock - att jag vill följa det, men jag har inte sett nåt avnitt än, så jag tänkte se alla som jag missat nu..) men det går inte så bra.. Försökte innan jag skulle sova igår med, men internetet funkar inte uppe på mitt rum, så jag får sitta nere vid den stationära istället. För jag orkar inte gå upp och hämta ner min dator. Min fysiska aktivitet har används klart för idag...

Kram



In the middle of the pouring rain

Torsdag, inget mer i skolan denna vecka, och dessutom sovmorgon till fem i nio imorgon genom inställd lektion. Det skulle känts som om jag inte kunde bli gladare. Men vi fick idag också reda på att vi har beeptest på idrotten imorgon. Sista lektionen. Och jag som har världens sämsta kondition. Hur kommer detta sluta? Och ja, jag vet att vissa tycker att det är simpelt och "bara" att springa. Men det är inte så bara. Jaja, inte så mycket att göra åt, wish me luck!
Jag ska nog faktiskt ta och läsa lite Eclipse nu, eftersom jag är lite sådär underbart pluggfri för tillfället. Ska nog faktiskt värma lite glögg till mej och mamma också. Jag dyrkar juletider! Jag menar vem älskar inte levande ljus, lussekatter, pepparkakor, glögg, paket? Och stämningen, jag bara älskar det! Fast det behöver ju inte vara hela 7 minusgrader när man går till skolan, liiite för kallt...
Nej, mycket prat och lite verkstad..

Kram



Ready for those flashing lights

Precis hemkommen från dans, där vi idag både hade uppvärmning, stretch, dans (vi blev skonade från styrkan idag, puuh!) och julklappsspel. Detta eftersom det var sista gången innan jul. Jag spelade till mej en chokladkalender, en påse polkagrisar och en påse julskum. Ganska komiskt, faktiskt, jag äter nämligen inte godis..!
Nu är det bara ett prov kvar denna vecka. Fysik. Optik. Imorgon. Jag kan det inte, för vi har knappt gått igenom det, bara gjort labbar med laserpekare i tre veckor. Jaja, men efter detta har jag nog inte mycket mer i skolan innan jul (hoppas jag).
Nu blir det duschen, mat, förhör på fysiken, läsa igenom en gång till, och Grey's (om jag hinner).

Och jag ursäktar för det trippla inlägget häromdagen. Min dator har nog fått knorrhosta.

Kram



RSS 2.0