At the bottom of the sea

Tittar på film med Sofie. Med snygg kille i.
Denna dagen har för övrigt inte varit normal. Hela dagen har jag, pappa och broder gått och trott att det var Melodifestivalen ikväll. Vi försökte lösa problemet "Robinson-final vs. schlager". Vi fick för oss att den skulle gå i Malmö. Och pappa gick och köpte Expressen för att vi skulle se vilka artister som skulle vara med. Han fick till och med för sej att det fanns sclagerchips med smak av ost och lök, den hade lila-rosa förpackning och kom från Estrella. När jag sedan bläddrade igenom tidningen såg jag att det inte var någon Melodifestival. Snacka om att få en chock..

Kram



As life passing by

Varför ska jag alltid sätta mej vid datorn varje gång jag kommer hem? Det är onödigt onödigt! För man fastnar där i cirkus två timmar mer än man egentligen planerat. Och så tänker man: Bara tio minuter till.. Bara till halv.. (Och så blir klockan xx:33, och så tänker man, men då får det bli till kvart i istället..) Fast man kanske ska tänka "Lovisa" istället för "man". Jag har en känsla av det..
Och jag fryser stjärten av mej här inne, så jag ska gå och sätta gång vatten till te (:

Kram



It happened so fast

Nu sitter jag här med mitt slaveri igen. Kan inte riktigt säga att det inte känns tungt idag. Det gör det så det räcker till och blir över. Garanterat.
Just nu sitter min mormor och morfar ett plan på väg till Thailand. Är inte avundsjuk. Inte alls. (Ojjdå! Ljuger jag dåligt? ...)
Min dator har förresten fått fnatt. Och jag tror inte att det är svininfluensan. Snarare någon sällsynt hästsjukdom. Frågan är ju om jag inte ska byta penicillin snart, my little precious börjar bli immun mot det. Inte bra! Ska inte gå in på detaljer om vad som är fel med den, för då kommer jag till slut skriva ett meterlångt inlägg om datorer. Och tro mej när jag säger att jag inte kan ett piss om datorer (det vet iallafall Lina, Nathalie och Kalle. Hur skulle jag kunna veta om man skulle ha ett crack eller ett chip till det programmet?!), så att läsa det isåfall hade inte varit en fröjd. Alls. Nej, nu babblar jag ju istället på om ingenting. Haha!
Nu slutar jag med det.
Trevlig måndag. Bara 4 (och en halv) dagar till helg.

Kram



Some other day.

Söndag. Vanligtvis = deppdag. Inte idag.
Jag har suttit och pluggat transatlantiska slaveriet idag, men det kändes inte ens speciellt jobbigt. Kunde inte bli gladare över det. (Kan ju iochförsej bero lite på att jag typ varje halvtimme gått och gjort något annat, så det har inte blivit så mycket skrivit som det kunde ha blivit..)
Klockan nio blir det Johan Falk, och innan det blir det duschen. Och jag ska dessutom försöka mej på att ta en liten kur hårinpackning, hur det nu kommer gå..
Jag har faktiskt bara sett två Johan Falk-filmer, trots att vi har haft alla här hemma.. Har sett nummer två och nummer fyra. Den sistnämnda var inte riktigt favoriten. Den var seg. Hände inte så mycket, och jag önskar att den hade varit mer spännande. Det är ju ändå en thriller, eller något sådant.
Nej, nu måste jag skynda mej!
Hejs svejs

Kram




Sunshine

Hemma från den underbara skidresan i Branäs nu. (Eller, aa, jag kom hem i torsdags, men har inre riktigt tagit mej friheten att sätta mej ner och skriva förrän nu..)
Jag fick inte den ökända västen någon gång (lucky me!). Det kan ju vara så att jag inte fick den för att jag inte gjorde någon speciellt spektakulär vurpa. Eller, för att vara exakt.. Jag gjorde ingen vurpa alls med skidorna på. Jag är för feg för att ramla..
Nu ska jag snart gå och läsa 20 sidor till i Flugornas Herre. Har nu litteraturhistoria i svenska, och ska läsa en bok av en nobelpristagare, och vår lärare bestämde denna. Än så länge är den inte riktigt med på min topplista när det gäller böcker, men det återstår väl att se. Jag har ju "bara" kommit till sidan 75..

Kram



I'm not the only one

Om tolv timmar sitter jag, tillsammans med en hel buss full med männsikor, på väg till Branäs där vi ska vara fram till torsdag. Ska väl försöka tänka så lite som möjligt på slavarbetet och skolan, men eftersom det är en skolresa kan det bli lite svårt, haha.
Skulle egentligen till Göteborg idag med Amanda, men eftersom jag inte hunnit börjat packa eller ens göra iordning iPod, mobil eller kamera kunde jag inte följa med (förlåt, Amanda! Vi får ta det snart). Men nu är snart allt fixat.
Bara "handbagaget" kvar. Men det blir väl det vanliga. Kamera, iPod, bok, skvallertidning (det har blivit en vana att alltid ta med en sådan när jag åker iväg..), kamera, pengar och mat.
Just nu är det största problemet att fundera ut hur jag ska göra med Flugornas Herre, som vi börjat läsa i skolan nu. Ska jag ta med mej den, och anta att jag lägger mej och läser den istället för Breaking Dawn, eller ska jag strunta i att ens ta med mej den, och läsa 90 sidor när jag kommer hem istället? I-landsproblem.
Nu har jag förresten ett till sådant! Min dator är onödigt långsam just nu.
Nu ska jag gå och fixa det sista.
Och det var allt jag hade för mej (tänk att någon torr nyhetsmänniska säger det. Eller någon överkäck mörk röst, som den i Let's Dance. Okej, min humor är inte av denna värld...).

Kram



The words that you can not find

Sitter och försöker skriva om den transatlantiska slavhandeln. (Är inte riktigt på humör för att plugga, men vad fasen, nästa vecka kommer jag inte göra det alls. Jag kommer ju inte ens ha några lektioner förrän på fredagen, Branäs, here I come!) Man kan knappt tro att folk har behandlats så illa. Tänk att spy för att det luktar så illa, och dö av att man kvävs att sina egna kräkningar. Blää! Nej, nu ska jag sluta prata historia, det finns väl antagligen inte speciellt många människor som vill läsa om det på sin fritid. Det vill inte jag heller..
Jag har inte börjat packa än, och jag åker på söndag. Det är ju ändå ganska mycket som ska göras, packas, och jag är inte den bästa på att hålla ordning på allt, det måste jag erkänna..
Om circus 50 minuter börjar Glee. Jag gillar inte att det är det enda program som börjat efter juluppehållet som jag följer. Men det är ju bättre än inget alls, eller hur?
Imorgon är det fredag.

Kram



Never speak

Att gå upp tidigt på morgonen ligger på min tio-i-topp-lista på saker jag verkligen inte tycker om. Usch, det är ju fruktansvärt!
Nu har Amanda fått mej att börja titta på The Secret Life Of The American Teenager. Brenda Hampton, samma person som gjort 7th Heaven (som jag varit beroende av ett bra tag, men som jag slutat följa på grund av brist på tid). Det är lite samma stuk på dessa serier. De handlar såklart inte om samma saker, men ändå, de påminner om varandra. Det är mycket om relationer fram och tillbaka, familjeproblem och religioner. Det är inte rikktigt de mest händelsefulla och spännande serier jag följt, men de är mysiga (väldigt passande ord i detta sammanhang!).
Nu blir det snart SYTYCD!

Kram



When it gets dark

Avatar var bra. Lika bra som alla säger. Den trollband mej från början och höll mej kvar hela filmen, och grädden på moset var ju självklart de dundersnygga glasögonen man fick. "Jaaa! Vi kan ha dem som solglasögon i sommar!" Tänkte vi, men läste sedan på baksidan av förpackningen att det inte var någon vidare bra idé.. Det enda som jag kan komma på som var lite mindre bra (jag kan inte säga dåligt, för så illa var det inte) var att den var lite för lång för blandningen av mina ögon och 3D-glasögon. Men eftersom den var såpass bra, märker man det knappt. (3D:n var förresten inte lika "framme i ansiktet" som Panda Vision på Liseberg.)
Idag började skolan. Alla hoppade inte riktigt upp och ner av glädje. Men på söndag åker vi till Branäs, och efter det är det inte jättemånga skoldagar kvar till sportlovet. Och 19 av 25 i vår klass ska med till Branäs, så mycket plugg kan de väl inte ge. Eller?
Nu ska jag nog ta och gå och koka mej en kopp kaffe, det tar ett tag att vänja sej vid att gå upp halv sju (speciell när man inte somnar förrän tolv..).

Kram


 


So close you can almost taste it

Om en och en halv timme bär det av mot Göteborg med Sofie och Elina. Vi ska titta på bion Avatar (och jag hoppas nu att den uppfyller mina förväntningar.. Det är ju så många som sagt att den är bra, så niu är det upp till bevis, jag vill inte bli besviken!). Och vi ska se den i 3D, så att en del skrik lär det, med all säkerhet, bli. Jag klarar inte ens att titta på Panda Vision på Liseberg utan att bli rädd för kokosnötterna. Och då sitter det ungefär 20 personer i salongen. Idag är bion fullsatt. 417 personer i en biosalong + 3D = total förödmjukelse. Men det är väl jag å andra sidan rätt van vid..
Nu ska jag hoppa in i duschen!

Kram



Without a clue

Idag gick jag upp före tolv. (Fuskade med väckarklocka, men ändå!)
Skulle egentligen på kalas till min morbror, men det blev inte av på grund av det otroligt tjocka snölager som ligger ute. Jag får nog ta och hoppa i termobrallorna imorgon och gå ut och göra snöänglar (vilka antagligen inte ens kommer synas eftersom snön kommer täcka mej om jag lägger mej i den..).
Jag kom precis på att jag är väldigt sugen på att se en riktigt härlig tjejfilm just nu. Som Systrar I Jeans. Eller John Tucker Must Die. Eller nåt sånt. Inte någon sorglig (som jag annars inte alls har något emot, tvärtom) idag inte!
Men det blir nog varken eller. Familjen ska nog snart sätta igång en Johan Falk-film. Inte mina absoluta favoriter, men de är definitivt inte de sämsta jag sett heller.

Kram



Forever and a day.

Sitter och pratar i fonen med Amanda. Vi pratar bland annat om amerikanska toalettrensare. Och riktigt konstiga drömmar. Som relaterar i äckliga fiskar som äter upp magar. Vi är inte normala ens i örsnibbarna.

Kram



I don’t know what to be without you around

Gott nytt år!
Har haft lite fullt upp, så har inte riktigt hunnit skriva. (Och det trådlösa internetet är inte som det ska, så jag har knappt kommit in på nätet på min laptop..)
Då är det "bara" en dryg vecka kvar på jullovet. Det känns ju så "bara" när det är ett längre lov. Ska man vara optimistisk kan man ju säga att det är ett "höstlov" kvar (/sportlov/påsklov).
Nu har Amanda kommit hem från Thailand. Hon är brun. Det är orättvist! Haha!
Ikväll går filmen Åter Till Cold Mountain klockan 21 på kanal 5. Såg den för första gången för ett drygt år sedan, och jag har (faktiskt) inte sett den sedan dess. Jag tror, ärligt talat, att jag aldrig i hela mitt liv gråtit så mycket till en film som jag gjorde till den. Tre gånger, på olika ställen i filmen. Men den är riktigt bra. Blir nog att se den ikväll, och om så inte blir fallet, så ska jag spela in den. Det är ett som är säkert.
Nu ska jag gå och ta på mej kläder.

Kram



RSS 2.0