A million years.

Matteprov. Inte riktigt min grej, har jag (med min högst fungerande hjärna) lyckats lista ut. Speciellt inte när man kommer på fel man gjort.
Och imorgon är det skolfotografering. Mysigt! Inte ens bestämt vad jag ska ha på mej än, men jag förstorar upp det liiite för mycket.. Nu ska jag sluta vara negativ!
.
.
.
.
.
.
.
Min dator fungerar inte som den ska heller...


While these autumn leaves float around everywhere

Dagen har för det mesta, trots det pinsamt stora antal långa pauser, spenderats pluggandes. Inte riktigt jublande. Nu har jag bara en sak kvar.
Orkar inte skriva något längre inlägg, men avrundar söndagen och veckan med bilder. För jag har på något sätt utvecklat en förkärlek till bilder med någon slags text på. Och bilden med Ron talar för sig själv. Helt klart.


















Paolo Nutini♥Autumn


Like I always wanted

Det här med uppdateringen går ju väldans bra. Hmm.
Jag tänker inte, trots att jag inte skrivit på förevigt, berätta allt som hänt. Den orken har jag inte.
Men idag var jag, mamma och broder i Göteborg för att shoppa. Eller.. Egentligen var det Lukas som skulle köpa en vinterjacka, men det fanns ju så mycket fint, så jag fick med en del hem jag med.
Vill bara lägga till att jag är kär i Espresso House's muffins. De är så sjult goda. Iallafall hallon & kardemumma, och citron & vallmofrö. Chokladmuffinsen är bara torr.
Och så går det när Lovisa inte har något bättre för sej, eller börjar bli väldigt trött (lägg ihop dem så får man detta tillfället). Då blir det muffinsprat. Givande text.


Pride and prejudice

Söndag. Igen. Hur många veckor har vi gått i skolan hittills? Vad är det ens för vecka? För månad? Har ingen koll.
Ägnar denna förgyllda dag (?!) åt att plöja mej igenom iallfall femtio sidor i Stolthet och Fördom. Den är faktiskt en aning tråkigare än jag trodde. Kanske beror det på att man måste, efter varje sida, stanna en stund och tänka igenom: vad hände nu då? Det händer nämligen allt oftare att jag kommer in ett blurr (jaa! Har äntligen kommit på ett ord åt det! (När det blir så att man bara läser, och kanske tio minuter senare upptäcker att "hmm.. vad handlar detta om, och vem är han egentligen?" Superduperförklaring, tycker jag..)), och helt enkelt får läsa om. Och så här långt in i boken kan man egentligen se filmen istället. Det har (i stort sett) hänt samma saker.
Okej, så dålig är inte boken. Men jag har ju den som uppgift i svenskan. Alltså: automatiskt halvkass.
Nu: mera bok.


Some are like water, some are like the heat

Inte lika nyttig idag. Men, det är ju faktiskt fredag, så jag antar att det är lite halvt tillåtet. Eller?
Sofie är iallafall här, och mamma kom hem efter jobbet med både en godispåse och en påse med lite kakor, kunde vi ju helt enkelt inte motstå. Hmm.. Dumt gjort, givetvis. Men, vad fan?
Nu ska jag inte vara inne mer på nätet.


Flames to dust

Känner mej riktigt hälsosam:
• har idag förnyat mitt träningskort, tränat, samt bokat mej till ett antal pass
• dricker grönt te
• .....
Okej, riktigt så hälsosam kanske jag inte var.. Det ser ju lite löjligt ut. Men det är en grov förbättring! (Och dessutom är faktiskt det där med teet en större merit än det ser ut! Det smakar nämligen gräs. Vem kan seriöst dricka grönt te frivilligt när det finns svart? Största frågan på länge. Bläääää)
Förresten var det ytterligare lektioner missade idag på grund av valveckan. Man kan inte annat än älska den av hela sitt hjärta. Så är det bara. MEN (såklart ett "men"..) imorgon är det typ valveckans höjdpunkt. Nämligen en debatt mellan alla partier på samma gång. Den ligger precis på idrottslektionen (yey! (ej ironisk (kan vara bra att skriva ibland, eftersom, jaaa..))). Men risken är barnsligt stor att vi inte får ta ledigt från den för att kolla på debatten (yey!).


I'm finding this might be a good thing

Valvecka i skolan nu, vilket betyder att man kan (utan dåligt samvete. För det mesta.) strunta i lektioner, såsom kemi som man annars skulle ha läxförhör i, och skylla på att "det är ju skolval, och jag måste veta vad jag ska rösta". Dessutom tycker jag faktiskt att det är kul att se Sd bli lite halvt utbuade. Nej. Fy. Vilken hemsk människa jag är.
Nu ska jag börja med pluggandet för dagen. Way to go med planeringen, Lovisa! Verkligen jättebra!


Young and restless

Hur kommer det sej att alla helgdagar går så sjukt mycket snabbare än vardagarna? Sjukt orättvist. Mot helgdagarna, alltså.
Eftersom min fantasi ligger på minus idag kommer jag inte skriva ett speciellt långt inlägg. Och mina svenskakunskaper i hur man lägger upp en text är för dagen helt bortblåsta så det får man helt enkelt stå ut med.
Idag kom Amanda hit. Meningen var att vi skulle plugga och prata samtidigt. Det blev mer att vi pratade och pluggade samtidigt (vilket alltså betyder att det inte blev något som innehöll någon som helst relevans gjort).
Nu ska jag inte-plugga i några stunder till, för att sedan  s o v a.


The beauty of the world we know

Skrev ett inlägg igår. Tryckte på Spara & publicera. Och så försvann det. Tragiskt.
Idag har jag varit helt och totalt ledig. Jajjemen, jag vet att det är torsdag. Och jag hade inte ens behövt skriva detta. Men jag har ju som bekant en viss tendens att skryta när jag har det lyxigt. Behöver ju faktiskt inte gå längre än så här med just detta ämnet nu. Så jag lämnar det.
I svenskan har vi fått som uppgift att låna en roman och läsa den. Jag gjorde en riktigt vild gissning och valde Stolthet och Fördom av Jane Austen. Och sedan fick jag ett svagt minne som uppenbarade sig av att jag en gång i tiden hade köpt filmen (den nya med Keira Knightly) på Gekås. Så i lördags letade jag som en galning igenom filmskåpet. Hittade den, satte igång den, och förälskade mej i den redan i första scenen. Så det kommer nog inte bli någon större pärs att läsa den.
Och eftersom min tidsplanerare är på lagning har jag inte gjort klart läxorna tills imorn, och får som straff att göra dem nu. Tro nu inte att jag bara suttit och degat framför tvn hela dagen. Det gjorde jag faktiskt bara halva. Andra halvan åkte jag och mamma till Kungsmässan för att leta klänning till insparken som är på lördag (!). Hittade en det första jag gjorde. Men dum som jag är gick jag in i fler affärer. Och hittade en till. Köpte den med, och tänkte att jag kunde bestämma mej innan vi åkte därifrån. Det gjorde jag inte, och har nu två apsnygga klänningar att välja mellan. De som tror att jag inte kommer bestämma mej innan de sista fem sekunderna innan jag åker på lördag räcker upp handen.


Have you heard the news today?

Får det vara en klagarmåndag idag? Tack, snälla.
Det var någon urbota dum människa som hade lämnat ett öppnat paket med Marie-kex i vårat skafferi. Och det var ju inte direkt såpass turligt att det bara fanns ett halvt kex med några smulor under kvar. Nejnej. Alla utom fyra stycken fanns det kvar i det förbaskade kexpaketet. Nu saknas det väl en åtta till. Marie-kex är faktiskt himla gott när man inte har någon choklad hemma, och är extremt sugen på kaka. Iallafall efter första kexet. Men det var ju den urbota dumma människans fel att jag ens tog det första idag. (Trots att det faktiskt är en stor risk att denna urbota dumma människan faktiskt är ett tidigare jag. Men om det nu är så, så var jag antagligen halvt död vid det tillfället då jag ställde tillbaka kexen. I ett öppnat paket. I ett ganska fullt öppnat paket.)
Dessutom har jag biologiläxa tills imorn och jag orkar inte plugga mer. Så istyället sätter jag mej och kollar på Youth In Revolt.


Throughout history

Såg precis en film som heter Vägen. Pappa tyckte: Oscarsvarning. Mamma tyckte: Skitdålig. Jag tyckte: Hur i hela fridens namn kan man göra en sådan film?! Jag satt och grät genom halva filmen. Och jag överdriver inte ett dugg. Halva filmen! Antingen är jag extremt överdrivet känslig av mej eller så är jag extremt överkänslig av mej. Den hamnar till och med på topp 5 över de filmer jag gråtit mest till. Frågan är om den inte slår Åter till Cold Mountain. Och Titanic. Isåfall är det riktigt illa.
Men filmen var riktigt illa. Den allra hemskaste av framtidsversioner. Dessutom handlade det om en man och hans son, som inte var mer än tio år. Sonen var antagligen det största skälet till mitt sammanbrott. Men gosh. Den filmen var bra.


Circles and spirals in mind

Ännu en vecka avklarad. Men eftersom det inte börjat regna prov än är det väl ingen större bedrift. Jag kan ju annars utveckla meningen så att det faktiskt låter som om jag klarat något stort. Ännu en vecka avklarad av att ställa klockan och faktiskt gå upp högst en halvtimme efter den ringt. Jag borde få nobelpriset.
Nu sitter jag och dricker bubbelvatten, vilket jag högst önskar att jag hade kunnat förvandla till te, för jag sitter så underbart just nu att jag nte vill resa mej upp och hämta. Fast det lockar ju. Stort. För att det är kallt ute. Och kanske lite för att det är nytt. Mest kanske för att det är nytt. (Men man kan inte klandra mej, det går inte, för det är med smak av hallon och granatäpple.) Eller för att jag fyndade världens bästa kopp genom tiderna på Indiska för några dagar sedan. Tanken var att jag skulle ta den till skolan, men det gick inte. Jag kunde inte med att ha den i mitt gråa skåp när den prydde hyllan här hemma så mycket bättre. Nu ska jag med andra ord gå och koka te till min kopp.


Up and away

Ännu har jag inte kommit in i naturpluggrytmen. (Fast vi har fått en del läxor, det har vi.) Och då resonerar jag så här: Jag behöver inte komma i takt idag heller. Ganska onödigt. Det är ju svårt utan repetition, och varken imorn eller på lördag kommer jag ens snegla på matten. Så istället åker jag med min far till Borås (staden i vilken jag varit två gånger sedan i fredags, tre med idag. Och jag som inte ens tyckte om den från början.). Mycket roligare. Sådetså.


RSS 2.0