High above the stars

Ohhhhhh! Today's my birthday! Yeeeeeeeey!
Ursäkta överenergiimpulsen, haha! Idag fyller jag som sagt år, hela 15, faktiskt! (Lite svårt att märka ibland, kanske, men det stämmer!) Blev väckt imorse av mamma, pappa och broder och ett stort fat med amerikanska blåbärspannkakor, underbart! Mobil + odd molly-linne + myssockar = Ett glatt födelsedagsbarn vid namn Lovisa.
Jag och mamma åt precis pizza som födelsedagslunch, och nu ska jag sjunga med i The Rose väldigt högt och göra mej iordning, för snart kommer släkten.

Kram



Live to love. Love to live.

Hemma från Borås nu. Skulle i Borås hitta ett par vita converse, hade jag tänkt mej. Men jag letade i i stort sett varenda skoaffär som finns i stan, men det fanns inga i varken storlek 38, 38.5 eller 39. När vi sedan åkte hem och till den enda skoaffär vi har häromkring, fanns det vita converse från storlek 36 till storlek 41! Så några minuter senare har jag en påse med mina efterlängtade vita converse i och ett leende på läpparna. Nu, äntligen, kan jag kasta av mina otroligt slitna svarta skor med samma märke. De höll på att spricka upp i hälen, så om jag använt de en vecka till hade jag antagligen inte haft någon sula kvar..
Nu ska jag försöka skriva lite på min argumenterande text som ska vara inlämnad på måndag, så att jag inte får total panik på söndag.

Kram



Way above the clouds

Guud! Jag är helt slut idag! Det tar på krafterna att ligga och skratta till klockan halv sex på morgonen, och sedan inte sova längre än till kvart i elva. Men det är värt det. Verkligen.
Imorgon ska jag upp tidigt, tidigt! Ska nämnligen med Amanda till Borås, där hon ska ha terapimöte om tandställning. Det var ett tag sedan jag var på tandregleringen, faktiskt. Jag fick min räls i början av mars 2008, och fick redan den sjätte april i år ta ut den! Jag hade förväntat mej att den skulle sitta i ett helt år till, men jag hade tur. Jag stod dessutom i den såkallade A-kön (finns också en B-kö. B-kön är lite mer till för skönhetsfel, och de som står i den får tandställning lite tidigare, för de som står i A-kön är i lite mer behov av en fast tandställning) så det var därför jag fick den såpass fort. Jag hade överbett, men det var så bra att min glugg (som var oroväckande stor) också gick ihop under detta år. Att ta ut tandställningen var nog det äckligaste jag någonsin varit med om. Inte exakt när dom tog ut den, det kändes knappt, men känslan i munnen efteråt! Det blev så glatt på tänderna, och sedan det slutat spänna kliade det så i tandköttet. Tänk er små barn som håller på att få sina första tänder, de går ju runt och biter på allt de hittar. Ungefär så kändes det. Ett tips: tuggummin är den bästa medicinen!
Sedan en sak jag och Amanda har skrattat, jag vet inte hur många gånger åt. Man får nämnligen med sej en liten broschyr om tandställningen, och på bak sidan stod det: "Tag med din fasta tandställning till varje tandläkarbesök". Haha! Det är ju inte riktigt så att man kan ta ut den..
Nu ska jag gå och lägga mej!

Kram



See the sunlight

Sitter med en stor skål chips framför näsan i köket och väntar på Ida, Lina och Nathalie som kommer hit snart. Blir en såndär mysig tjejkväll ikväll, med våran klassiska mat (kan ju inte bryta traditionen med klyftpotatis, kycklingfilé och bearnaisesås..), prat och flumm till tusen! Händer dock alldeles för sällan..
Och nu, äntligen, har jag börjat gilla Melissa Horns nya album Säg Ingenting Till Mig starkt! Jag var lite skeptisk till det i början, det verkade som om i stort sett alla låtar var deppiga, och inte en enda glad. Men nu när jag lyssnat in mej på det lite har jag märkt att det inte var så dåligt som jag först förväntat mej. Kanske var det så att jag var så fast i det gamla albumet Långa Nätter, vars låtar jag kan i stort sett utantill, att jag inte ens ville lyssna på det nya. Nu har jag iallafall börjat göra det, och jag har som sagt börjat tycka om skivan. Inte riktigt lika mycket som det förra, men det kommer väl ju mer man lyssnar, antar jag. Låtarna är ju rätt djupa, så det tar ju ett tag, men det kommer nog vara värt det.

Kram



I'm running out of breath

Amanda är sämst på att vakna innan det är kväll.
Underbart höstväder ute! Solen skiner, det är hyfsat kallt, och alla löv är gule, orangea eller röda. Vid sådana här tillfällen bara älskar man hösten! Jag ska ta en omväg till mormor, dit jag ska för att äta lunch om 20 minutas. (Med andra ord gå ut och gå en liten runda, men jag vill inte kalla det det, eftersom den kommer bli så kort, haha!)
Efter det ska jag ringa Amanda, om hon inte hört av sej då, heller. Tänkte dra med mej henne till Göteborg för att gå runt och kanske se en bio, det var längesedan. Annars blir det väl allmänt höstlovs-mys med Melissa Horn i bakrunden och kladdkaka (:

Kram



My feet run out of ground

Vaknade imorse av min mamma som satt på min säng och min bror som nästintill stod och hoppade bredvid. Klockan var inte mer än 08:20 och jag fick veta att vi skulle till Ullared. Åkte 40 minuter senare och var hemma klockan 14. Trevligt med spontan-resor, tycker jag! Fler sådana tack! Haha!
En hel del omedvetna krockar i alldeles för sega tanter (omedvetna, errhhmmm..) och förbannanden över för mycket folk, men det hör väl till? Blev en del smågrejer i påsen när man väl var klar, som tuggummin, deo, tamponger, duschtvål, och inte att förtränga, filmer! Hittade betydligt fler än jag kunde köpa, men två blev det iallafall! The Dark Knight och Stolthet & Fördom. Inte sett någon av dom, faktiskt. (Brukar annars ha en tendens att köpa filmer jag redan sett, onödigt! Men inte idag, inte! Jag gör små, små framsteg.. haha!). Tack för denna denna dagen, mamma och Lukas!

Kram



I got shivers when you touch my face

Söndag och filmväder. Gissa vad jag ska göra idag?!
Nej, idag ska jag faktiskt ta det härligt lugnt, fram tills steppen vill säga, då ska det svettas. Det blir riktigt jobbigt med att hoppa runt i en timme, tro det eller ej. Men det är kul! Om bara läraren hittat lite bättre musik. Visst, jazzmusik hör väl till steppdans, men någon gång ibland kunde hon väl haft lite bättre musik, det gör det mycket roligare att dansa.
Nu ska jag gå och göra mej iordning för dagen och avundas Amanda, för hon har (om de inte är uppätna än) två nästan fulla, stora Ben&Jerrys i sin frys. Mmmmm!

Kram



It's a wonderful world from the sky down to the sea

Fredag, och höstlov! U-N-D-E-R-B-A-R-T! Man skulle kunna tro att det inte kan bli bättre, men, för en gångs skull, kan det det!
Amanda har varit här ikväll, och vi började prata om New Moon (filmen) och går in på sf:s hemsida. Vi letar efter New Moon i listan över kommande filmer, och vad får vi se? Joo, att det finns biljetter kvar till midnattsvisningen av Twilight och New Moon torsdagen den 19/11! Amanda hade sett någonstans att det var slutsålt i Göteborg, och jag var såpass efterbliven att jag inte ens hört talas om detta ljuvliga fenomen! Men när vi ser att edt finns 69 biljetter kvar i Biopalatset, rusar jag ut till vardagsrummet och säger nåt i stil med: "Mamma, du måste komma fort, det är jättejättejätteviktigt, och det är bråttom!". Mamma följer med och efter ett telefonsamtal till Amandas pappa, som ställer upp och hämtar oss runt halv två i natten i Göteborg (tack, tack, TACK!) och lite bekräftande frågor ställda av min mamma (om att jag ska sova på väg hem i bilen och på eftermiddagen innan bion) så bokade vi biljetter. Jag skulle inte kunna bli så mycket gladare nu!



Kram




You'll probably always have a spell on me

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag.. Får bättra mej lite på den sidan, tycker jag, för det är ju inte så speciellt ofta jag uppdaterar. Men nu kanske det blir lättare, när det bli höstlov (bara en dag kvar i skolan nu! BIG SMILE!) och jag inte har läxor/prov eller liknande. Eller så blir det svårare? Det återstår att se.
Nu är det som sagt bara en dag kvar i skolan och sedan en veckas lov, vilket bland annat betyder att jag fyller 15. Denna världsviktiga händelse inträffar den 31 oktober, då det både är halloween och, i år, Alla Helgons Dag. Det är faktiskt lite komiskt (eller ganska mycket komiskt) att jag fyller på just halloween, för jag tål nämligen inte skräckfilmer, jag kan inte titta på sådana. Jag är mer romantisk komedi eller drama-människan. Jag kommer ihåg en gång, jag tror jag gick i femman, och jag och två till var hemma hos en kompis för att fira att hon fyllt år. Hennes syster hade hyrt The Grudge, och den skulle vi titta på. Så, när det var tillräckligt mörkt, satte vi oss framför tv:n och satte igång filmen. Jag tror inte att det dröjde mer än 10 minuter förrän jag satt och darrade med en kudde i famnen som täckte halva ögonen. Efter en halvtimme hade jag vänt mej om, så att jag låg och tittade i en vägg resten av filmen.
Förutom den gången har jag bara slängt små blickar på skärmen när vi tittade på någon spansk skräckfilm i åttan, och det är hela min erfarenhet av skräckfilmer. Det jobbigaste är ju tyvärr att jag gärna vill se vad som händer, hur filmen utvecklar sig och hur det går för de inblandade i slutet, men jag kan ju inte! Så, när vi såg den där filmen på spanskan kommer jag ihåg att jag satt och frågade en kompis som satt jämte mej vad som hände hela tiden. Fast, som tur var, var den filmen riktigt läskig. Så efter lektionen var det inte bara jag som gick runt och darrade som ett litet asplöv, haha!

Kram



I can't forget the time or place where we just met

Nu är det bara fyra dagar kvar i skolan tills det är höstlov! Can't wait!
Idag orkar jag (som vanligt) inte plugga.. Men ärligt, vem gör det? Jag skulle satsa på en 3-4 personer i Sverige. (Okej, lite överdrivet, kanske, men ändå, haha)
Jag har lämnat in idag i skolan att jag ska åka med till Branäs för att åka skidor i början av nästa år. Var tveksam i böjan eftersom den resan är lagd så himla dumt! Vi missar nämligen Öppet hus i gymnasiet om vi åker på den. Konstigt, faktiskt, för Branäs-resan är till för främst nior.
Neej, nu ska jag gå och plugga. Har engelska-prov, två spanska-läxor och no-prov kvar denna veckan, och jag är inte klar än..
Btw är jag heelt beroende av Across The Universe-låtarna, och glädjerus på att de finns på Spotify!

Kram



I don't want to fall another moment into your gravity

Helgen har varit riktigt härlig. I fredags var ju jag och Cassandra hos Amanda. Vi gjorde inte så mycket, satt och pratade hela kvällen/natten. Senare gick Cassandra hem, men jag stannade kvar för att sova där. Och jag fick Amanda att prata djuupt! Haha! Och det är riktigt svårt, det kan jag lova. På lördagen åkte jag med Amanda, hennes syster och deras mamma till Borås en liten sväng, och sedan bar det av till mormor och morfar där jag spenderade natten. Kan bara tillägga att jag är riktigt dålig på i stort sett alla kortspel..
Idag skulle jag egentligen endast suttit med näsan ner i varenda läxbok, men jag har inte orkat alls. Och därför är min älskade Twilight snart utläst. Nu får jag återgå till mitt kära Kina-arbete som vi ska ha något slags samtal om imorgon.
Kan förresten inte lärare lära sig att inte lägga alla prov på en enda vecka, när man har veckor då man inte har en läxa? Konstigt, tycker jag..

Kram



Tonight's gonna be a good good night

Äntligen fredag! Och för att toppa lyckan extra var vår idrott inställd idag, vilket är UNDERBART! Vi har nämligen matta och redskap i två veckor, något som inte riktigt är någon av det roligaste jag vet.. 
Om några minuter ska jag släpa min rumpa uppför trappan och vara riktigt duktig genom att städa mitt rum. Efter det ska jag ta en lång och varm dusch, göra mej iordning, packa och sedan ska jag åka till Amanda. Där ska vi fira Cassandra som fyllde år för typ tre veckor sedan med Ben&Jerrys, just loving it!

Kram




One, two, three.

Måndag idag, igen.. Men det är bara nio dagar kvar i skolan tills höstlovet!
Blev så fruktansvärt sugen på att titta på "Across the Universe" i lördags när jag var på Kungsmässan, efter två veckor Sofie-film-hysteri, haha.. Hade inte sett den sedan förra sommaren, så jag gick in i någon skivaffär och hittade den efter en (ganska lång) stunds letande. Mamma var så snäll att hon betalade 129 kronor på den, för jag hade inte merän tio kronor i plånboken. Så jag och mamma la oss i min säng liite för sent igår för att titta på den, och den är riktigt bra, det går inte att förneka! Fällde en och annan tår..
Nu ska jag gå och äta, och inte sätta mej framför tv:n, för ikväll ska jag gå och lägga mej tidigt!

Kram




Just a dream

Är sjukt sugen på att se New Moon nu! Det slog mej för en sisådär 10 minuter sedan att jag verkligen vill se den!
Jag har alltid längtat efter 20 november (sedan jag fick reda på att den har premiär då), men nu är det helt sjukt.. Kan i och för sej bero på att jag blivit helt fast i "Twilight" (boken). Har tidigare läst alla på svenska, men jag bestämde mej för att börja på de engelska också, och de (iallafall den första) är, om möjligt, ännu bättre än de svenska!


Kram



Autumn chill

Höst-mys-väder ute nu! Det bara regnar och blåser och man riktigt dras mot tv:n, men neej, jag har inte tid idag. Spanska-prov imorgon, och något säger mej att det kommer bli svårt! Just, precis, just nu önsa jag att jag hade valt tyska som B-språk istället (de har nämligen ingen läxa/prov/inlämning kvar denna veckan), men det är väl bara att gilla läget.
Dessutom tycker jag att det känns otroligt mycket som en fredag idag, så då känns det ännu mer som att man bara vill baka en kaka, sätta igång en film och bara ligga i soffan i några timmar. Eller kanske till och med åka någonstans för att titta på bio? Det hade varit ganska      l o v e l y!
¡Ahora tengo que estudiar español!

Abrazos





To justify a beauty

Då var det tisdag (som enligt mej nog är den nästnäst sämsta dagen i veckan (efter söndag och måndag, såklart!)). Om cirkus en timme och fem minuter bär det av till dansen, där jag idag ska dansa något som ska efterlikna modern dans samt jazz. Måste tillägga att vi ska rulla runt på golvet på den förstnämnda, och jaaa, jag vill inte riktigt beskriva hur det ser ut när jag försöker mej på detta..
Sedan när jag har kommit hem runt kvart över åtta bli det äta, duscha och titta Desperate Housewives som har säsongspremiär idag! Jag tror jag ska köra på något lite nyttigare än Linas Ben&Jerrys-idé, nämnligen en låda med röda/lila/blå (vad man nu säger) vindruvor för att fira lite.
Ha't gött!

Kram



D. It's written

Nu var det lördag. Igen. Tycker inte alls att det var längesedan det var lördag, men det är tur att veckorna går fort, iallafall veckodagarna.
Igår var Sofie här. Vi åt pizza och tittade på "Slumdog Millionare", en film jag bara måste rekommendera! Det är den bästa filmen jag sett på länge, och nu utgår jag absolut inte ifrån alla lysande recensioner den fått och alla femmor den fått i betyg. Jag brukar till och med tycka att filmer som får bra betyg av alla tidningar och experter, med flera, är riktigt dåliga. Men denna filmen var helt underbar! Ett drama som innehåller en gnutta humor, lite kärlek och är riktigt spännande, och som man mår riktigt bra efter att ha sett. Kan det bli mycket bättre? Neej, det går nog inte.. Men jag vill bara varna för att inte sitta och äta lyxmat medan man ser den..
Ikväll ska jag, Ida och Nathalie till Lina för att umgås och sova över, det ska bli riktigt kul. Det var alltför längesedan vi gjorde nåt utanför skolan (nästan ett helt år!) så jag ser fram emot det.
Nu ska jag sätta mej framför tv:n och titta på film.



Kram


 


RSS 2.0