Many little silly rhymes

Snart bär det av till skolan. 9:15 går bussen. Tror jag. Tråkig tid, för jag börjar inte förrän tio över tio. (Okej, skryt igen.)
Det börjar bli väldigt korta inlägg nemera. Inte kul. Och i de korta inläggen har jag en konstig tendens att skriva väldigt korta meningar. Udda. Titta, där hoppade det in en till!


Give it a few tries

Jag är megatrött. Men ändå har jag knappt gjort någonting idag. Inte ens städat rummet. Jag är dålig. Jag kan inte ens få ihop ett sammanhängande inlägg. Men det är måndag.
Jag kan inte ens bestämma mej för om jag ska duscha nu eller imorgon innan skolan. Dilemma.


Empty shoes

Imorse och resten av dagen första halva var himlen i stort sett granitfärgad, och trots att det inte regnade lika mycket idag som igår, var det ett ganska blött väder, vill jag säga. Nu är det nästan inte ett moln på himlen och solen skiner så det står härliga till. Jag förstår mej inte på detta konstiga väder!
Ville bara säga det.


I can see it now

Åhjo. Nu har man kommit in i natur-rutinerna. Jag tror inte att det är normalt egentligen. Men för natur. Joodå. Lika normalt som att vi kommer dränka oss i läxor innan höstlovet.
Idag var en alldeles görjobbig dag. Skola mellan kvart över åtta och tio över fyra. Men: hade håltimme efter första lektionen och vi fick sluta tidigare på två lektioner. Bra, tänkte jag innan jag upplevt det. Tröttsamt, långtråkigt och segt, tyckte jag när jag hade upplevt det. Men med lite trevliga naturmänniskor, så! (Vill bara påpeka att naturmänniskor inte är så naturiga som man tror. Eller så är det bara så att jag är mer naturig än jag trott..)
Även fast jag har sovmorgon imorgon, ska jag gå och lägga mej nu. (Gå och lågga mej i intesåmycketnaturmänniskaänsålängeLovisas mening = Gå och göra mej iordning, bli klar för att släcka. Men när jag ändå gör det, har alla klockor fått fnatt och busar lite med mej genom att visa en timme mer än vad dom egentligen borde. Ser ingen logik i det.)


We can't tell the future now

Nu är lite nya kläder beställda från H&Ms hemsida. Jäklar, vad internet är en bra uppfinning. Måste fasenimej vara den bästa. Och datorn, då, vill säga. Och mobilen. Och kameran. Och... Iallafall kommer "första omgången" redan denna veckan! Tyvärr var det någon liten grej som var lite slut, och kommer i mitten av september. Men, då blir jag ju extra glad när det paketet kommer hem. Det måste vara en av de roligaste sakerna, när det kommer stora saker med posten. Typ Elle-tidningar och H&M-paket. Då blir jag helt hoppig i benen.
Tänkte innan, efter CSI NY (som jag börjat följa som en maniac nu. Kanske inte är så bra att blir beroende av en ny tv-serie varje säsong. Snart kommer jag inte ha annat att göra än att sitta i soffan.) att jag var tvungen att gå och lägga mej snart. Men, nähää! För jag börjar tio över tio imorgon! (Okej, jag erkänner. Den sista biten var endast för att skryta.)


Autumn comes along

Jaa. Så är det. Jag har äntligen gjort en ny design. Och jag har gjort den helt själv. Helt själv. (Ville bara påpeka att jag hade gjort den helt själv.) Och njaa, den blev inte suderdupermega. Men den är bättre än innan. Innan var den inte bra alls. Så en liten förbättring? Ja, möjligtvis.
Problem: Nu känner jag att jag är i ett väldigt desperat behov av nya kläder. Och efter lite småkikande på H&Ms hemsida kan jag inte direkt säga att jag är mindre sugen på shopping. Lösning: Släpa mamma till datorn och (möjligen en aning överdrivet och förskönande) berätta i vilket behov jag är av nya, fina höstkläder, och hur nya och fina de höstkläderna är.



Sky is falling down

Nu är jag officiellt en naturare. Och antagligen en väldigt klassisk sådan. Och även fast jag vet att det kommer bli mycket (mycket) pluggande, blir jag lite halvt nervös. Särskilt efter idag. Och då hade jag ändå förväntat mej en hel del.
Men annars: väldigt bra. Jag kan typ alla namn på alla personer i klssen. Utom typ två. Okej, fem. Men ändå! På två dagar! Min åsikt: bra gjort, Lovisa! (Eller njaa..)
Nu är jag så extremt sugen på att titta på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Speciellt den delen med Felix Felicis. Skrattar varje gång. Högt.



Klippet som gjorde att jag såg filmen mer än en gång på bio. Kunde helt enkelt inte stå ut med tanken att vänta mer än ett halvår innan jag fick se den igen. Senare upptäckte jag att det fanns flera saker som var lika roliga innan detta. Som i växthuset..


Things change

Skolan börjar ju snart ja. Imorgon, för att vara extremt precis. Just, det. Imorgon. Jag förstår inte. Hur kan sommarlovet gå såhär fort varje år? Varenda år?
Jag insåg inte ens att vi hade kommit in i juli månad innan den var förbi. Typ.
Nu måste jag gå och skölja ur inpackningen, som suttit i dubbelt så länge som det egentligen skulle, och sedan belöna mej själv med ett OC. Vad jag nu ska ha en belöning för. Skolan har ju inte ens börjat..



Periods and lots of question marks

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Tyvärr. Och även fast jag kommer sakna lovet och värmen så fruktansvärt mycket, och trots att jag antagligen borde bli dömd till skräpplockande i resten av mitt liv, så tycker jag faktiskt om att det regnar ute. Och att det börjar bli lite kallare. Och att man kan sitta inne utan dåligt samvete. Och att man nu kan slippa de mest fruktansvärda djuren på denna planet, nämligen nattfjärilar (okej, kanske inte. Men ändå.). Och att man kan börja köpa massor av snygga höstkläder. (Antagligen hänger det mest på det sista.)
Fast man hade ju kunnat skippa den där läxor-prov-inlämningar-redovisningar-grejen. Det hade funkat för mej. Ganska bra. Tack.



Put it on a shelf

Sitter och vilar efter att ha skruvat upp en hel hylla själv på väggen i mitt rum, trilskats med en alienlampa, och dessutom rensat ut hela mitt rum på skräp som sparats i 35 år! (Okej, en aning överdrivet. Möjligtvis. Här kommer en mer korrekt version, och jag skriver den inom parantesen, så att man inte behöver läsa den (ehh): Sitter och vilar efter att ha tittat på min mamma, mormor och morfar som skruvat upp en hel hylla själva på väggen (och otaliga gånger slagit huvudet i den. Jag tror jag från och med nu måste sova med hjälm på huvudet.), och kopplat in en alienlampa. Men jag har faktiskt rensat ut skräp som legat i några år. I vissa delar av rummet. Faktiskt. Men jag sänder ett stort tack till mamma, mormor och morfar (om ni ens läser detta) för att ni satte upp en hylla på 17 kilo och 190 centimeter på mitt rum.) Det är resultatet av IKEA-trippen igår.
Måste bara skriva att jag har drömt två ännu konstigare drömmar än ögondrömmenn nu, två nätter i rad. Creepy.



We lose sight of the ground

Jag ska sammanfatta en text, som, om jag hade haft orken och styrkan i fingrarna, skulle ha blivit en liten aning för lång. Denna morgon, som jag tänkt som en sova-tills-sömnen-tröttar-ut-mej-morgon, blev inte riktigt en sådan, om man säger så. Vaknade vid kvart i tio, antagligen av den konstigaste dröm jag någonsin haft. Om man inte räknar med den drömmen då alla hade ett tredje öga, och jag blev retad av en anka på en äng för att mitt trillat ur och rullat iväg. Den var konstigare. Helt klart.
Dagen har jag för övrigt spenderat hos min mormor, som satsade på storbak denna dag. Jag kan ju säga så här: jag har ingen direkt teknik för att hindra halva degen från att fastna på handflatorna. Med andra ord gav jag upp deg-delen och satsade mer på min sanna talang. Hälla-i-mjöl-i-maskinen-som-blandar-degen. Den egenskapen är jag stolt innehavare av.



There is a reason for everything that will ever happen

Städa. Det är inte kul. Inte kul alls. Speciellt inte när man har en dammsugare som låter mer än en vuvuzela. Då hör man inte ens musiken som man tryckt igång endast för att det ska bli en gnutta roligare att städa. Den lilla gnuttan åker ju med dammsugaren.
Nu ska jag gå och förbanna dammsugaren ytterligare.
Senare blir det kalas för min bror som fyller tonåring imorgon. (Kalaset = skälet att jag ens dammsuger.) 



Symptoms of madness

Då har det ointräffbara inträffat. Jag har gått och blivit snuvig. Mitt i augusti månad. Isn't it lovely? No, definitely not.
Så nu får jag kurera mej med tjocka halsdukar, nässprej och jordgubbste (som jag, till min största glädje, upptäckte att jag hade ett helt, oöppnat paket i skafferiet av. Har jag gått och blivit synsk också?!) resten av sommarlovet. Vilket inte blir så länge ändå. För det är bara en och en halv vecka kvar. Och jag har nästan inte ens börjat förstå att det har börjat. Jag är nog inte speciellt medveten om min omgivning. Men vad gör det när man är förkyld och synsk?
Nu ska jag gå och snora ner min kudde.



Water flowing down the streets

Att denna sommaren inte kan ha något samband med alla vädervändor. Själva vädret har helt enkelt blivit drabbat av schitzofreni. Och idag är det tydligen upprört. Inte riktigt förbannat än, men det gråter. I mängder. Vilket betyder att det blit tv-tittande och bokläsning större delen av dagen. Antagligen mer bokläsning än det förstnämnda. För antennen har tydligen börjat strejka. Men min bok är b-r-a. Det enda som är dåligt med den är att den börjar ta slut.



Synchronize in time

Vilken underbar dag!
Sju timmar i en bil. För att komma fram till Varberg. Och härifrån ska jag imorgon klockan 10 på morgongrenen. Hem. Bilfärder är det näst bästa jag vet. Näst efter bilfäder med Eminem-skiva på repeat och smått illamående i 3 mil. Lovely.
Men Öland var iallafall underbart, det tycker jag. Extremt mysigt och med tillmötesgående människor och trevligt sällskap. Till och med kroppkakor var en positiv överraskning, trots det faktum att det ser ut som förstorade fiskbullar.
Och eftersom jag är lat så laddar jag upp bilder senare. Bilder har jag tagit, det kan jag lova. Kameraminnet är nästan fullt, och det blir det aldrig. Så det är bra.



Sunny day

Ett soligt Öland idag istället, vilket så fint resulterade i en dag på stranden. Eller, det var ingen strand, egentligen. Vi låg på en brygga. Det låter sjukt konstigt, men tänk lite amerikanska filmer där det är en pir ut, och en stor plätt där ute. Kanske inte lika stor som i amerikanska filmer, men ändå. Stor plätt som stor plätt, tycker jag. Det fick iallafall plats med en bar där ute. Skitmysigt, verkligen.
Lite äventyr fick till och med några i gänget vara med om idag, då min bror fastnade med tån när han skulle åka vattenrutschkana. Det blev en liten tripp till Kalmar lasarett, där de, efter att ha röntgat den, fick reda på att det hade blivit en spricka i tån. Så nu går han runt här i stugan och haltar. Synd att han råkat ut för klumpgenerna som finns i vår släkts dna. Men han är glad ändå, min bror, för han har fått åka rullstol.



Turns me to gold in the sunlight

Another day on Öland. Inte lika fint väder idag, men tydligen har det passat perfekt för att nästan trampa Silvia på tårna. That's right! Själva drottningen herself! Tänkte köra en lite fökortad version av hela historien: Vi var på Solliden (fint skött trädgård. Typ.) och så såg vi några vakter som började uppträda lite mysko. Vi fick för oss att gå till framsidan för att titta om någon kunglig liten prick skulle förgylla våra turistkamerabilder med lite närvaro. Så vi började småspringa runt hela grejen. När vi nästan är framme springer jag nästan på Silvia. Pinsamt, tyckte jag. Asjobbigt, tyckte antagligen Silvia. Jag fick iallafall ett litet kort på hennes majestäts bakdel. Kanske jag kan sälja till Expressen för ett par tusen.

Gracefully shining on me

Sitter, kanske en aning förvånande nog, i en stuga precis utanför Borgholm på Öland. Här är det varmt, vill jag påpeka. Och inte så lite varmt, heller. Dessutom har vi gått runt i Borgholm hela dagen, vilket sätter sina spår. Speciellt i fötterna, som numera är svullna och halvblåsiga. (Jag tänker inte ens försöka förklara hur jag tänkte när jag kom på det ordet. Jag lovar.) Men inte endast negativt. Absolut inte. För dagen har dessutom resulterat i ny, fin ring som är såpass enkel att jag kan ha den hela tiden., yey! Också en stor, brun väska har jag investerat i idag. Och som bananen i banana split, åt vi supergod bakpotatis med skagenröra vid hamnen. Gott, men kanske en aning för mättsamt. Nu blir det snart mat igen, så jag får gå och göra mej iordning. Hejsvejs!



Honey, honey

Sitter med Elina (hemma i ett varmt hus! Äntligen!) framför datorn. Vill bara påpeka lite snabbt sådär på en höft att just samma kroppsdel nog börjat växa en aning för mycket nu. Eller, iallafall om man kollar på näringsintaget de senaste veckorna. Jag citerar min mor: "Men bry dej inte om vad du äter nu på sommaren!" Nähej.. Och det ska man istället göra på vintern då man ändå så fint gömmer det man stoppar i sej under stora stickade tröjor. Det låter ju rimligt att just under månaderna man ska svassa runt i bikini, då ska man satsa på att handen hela tiden ska vara nedtryckt i chipspåsen.
Nog med klagande. Nu ska jag öppna en ny påse. Så det så.



RSS 2.0