Calm darkness

13 dagar kvar i skolan. 24 dagar till julafton.
Det känns mycket, med tanke på hur mycket vi ändå har kvar i skolan, men jag hoppas att dessa dagar kommer gå fort, och att det alldeles för korta jullov vi har inte gör det. Efter det är det nationella prov som gäller. Jag bävar! För att jag ska klara ett prov känns det som om jag behöver plugga på, eller iallafall gå igenom det som det är på.
Det roliga är också att jag tänker att det jobbiga i skolan tar slut efter nian, men det är ju precis tvärtom. Efter nian börjar det jobbiga. Speciellt med tanke på de linjer jag väljer bland, och att jag aldrig är nöjd med det jag gör. (Jag vet att jag har alldeles för höga krav på mej själv..) Jaja, jag ska inte tänka på det. Än.
Igår var det första advent, på tal om absolut ingenting annat. Vi har höga blockljus i vår adventsljusstake, vi har haft tänt det första i ungefär 10 timmar hittills, och knappt en halv centimeter har det brunnit ner, haha! Det kommer aldrig synas vilken som är ettan, tvåan, trean eller fyran om man bortser från numren som sitter på..
Eclipse tills jag somnar (:

Kram



Just one thing

Sitter och lyssnar på julmusik, dricker glögg och äter pepparkakor. Hoppas på att få in julstämningen tidigt i år, eftersom den inte var så mycket med förra året. Det kan dels ha berott på den fruktansvärt omysiga julkalender som gick förra året. Allt var bara vitt/silver och hypermodernt. Julkalendrar ska vara som När karusellerna sover, Lassamajas detektivbyrå (den var faktiskt julig) eller Mysteriet på Greveholm. Alla dessa fick man julstämning av. De innehöll barn, och det är väl det julkalendrar går ut på? De är väl riktade till barn? Förra året var huvudrollerna ungefär 20 år. Det passar inte in riktigt, enligt mej.
Årets julkalender handlar tydligen om Supersnälla Silversara och Stålhenrik, som tidigare haft ett barnprogram på ettan. De är nu gamla och bor på planeten Julstjärnan. Julkalendern går ut på att de berättar om sina äventyr för sina barnbarn. Alltså är det inte barn som har huvudrollerna detta år heller, men den kanske är lite mer mysig och inte lika stel, kantig och kall som förra årets. Den kan väl knappast bli sämre?
Snart kommer Amanda hit.

Kram



We are what we don't see

Blev en tidig uppvakning idag. Synd, egentligen, för jag hade gärna velat sova så länge som möjligt, men jag vaknade av mej själv så jag var väl tillräckligt utvilad för att gå upp.
Igår (hos Sofie) tittade vi på Nu är det jul igen 3. Den var väl ganska bra, tycker jag, men jag har i och för sej inte sett de första två, så jag har ju inget att jämföra med. Och att halvsova genom hela filmen kanske inte gjorde den bättre heller, haha!
Och ut ur Idol åkte Mariette. Hon var bra, tycker jag, men jag anser ändå att det var rätt person att åka ut eftersom de andra tre är bättre. Synd bara att Calle kommer åka ut nästa vecka, har tyckt om honom sedan auditon.
Nu ska jag hoppa in i duschen och senare ska jag ut med mormor och leta mossa i skogen. Nu börjar man verkligen känna av julen!

Kram



So come and dance with me

Är hos Sofie, vi ska snart titta idol, och sen blir det julfilmkväll med "familjen".
Idag på svenskan hade vi som sagt vikarie, och vi trotsade krönikeskrivandet med att fixa iordning med julgranen. Vi har den bästa/finaste julgranen på skolan. Ingen annan klass har någon.
Hade dessutom vikare på idrotten, så styrkan blev det inte så mycket med. Vi studsade med pilatesbollar (som förresten borde bannlysas när jag är i närheten. Jag har tendensen att kasta sådana i huvudet på folk..) och gjorde plankan på knäna. Jag är lat.

Kram



Right by your side

Idag har jag och Sofie köpt den enormt efterlängtade plastjulgran som ska pryda vårt klassrum fram till jul. Varenda klass fick 500 kronor att köpa saker till ens hemklassrum för, och medan alla andra klasser med uttorkade fantasiceller (misstolka inte) köpte plastväxter och fula krukor till, kom vår himla kreativa klass fram till att fenomenet "julgran" var mysigast. Helt klart. Så imorgon ska det pyntas gran i skolan (troligast på svenskan, då vi ska ha vikarie, haha!).
Grey's Anatomy igår var bra, efter flera veckor av besvikelser. Jag tycker inte riktigt om att det trycks in en massa nya skådespelare i serien som för att glömma de som försvunnit. Att George först försvann, som var en av favoriterna, och sedan också Izzie. Vad är detta? Men nu kanske Izzie kommer tillbaka (?), och om George inte längre är kvar, kanske man kan hålla en tumme och hoppas på att Burke kommer tillbaka, om så bara för några avsnitt.. (Skälet till att Preston hoppade av var ju grundat i att T.R. Knight (George) är bög, och att Isaiah har homofobi, eller något liknanade..)
Imorgon är det spanskaprov, så nu ska jag gå igenom det sista, och sedan läsa lie Eclipse, eftersom tv-tablåerna idag är så usla.

Kram



The best thing I never had

Idag har jag vart hurtig, herregud! På idrotten hade vi kondition/styrka. Något min kropp inte riktigt är byggd för, om man säger så.. Det var 10 stationer som man skulle vara på i 40 sekunder vardera. Detta gjorde vi sammanlagt tre gånger. Efter det var alla helt slut, så vi tänkte att: "Jaaaaaa! Duschen, here I come!" typ.. Men sen kom vår idrottslärare på en himla bra idé. Vi skulle springa 20 längder fram och tillbaka i idrottssalen. Jag trodde jag skulle spy upp den där kebabrullen vi åt på HK:n precis innan.
Dessutom har vi fått reda på att vi ska ha beep-test om en vecka. Min värsta mardröm intryck på en 50-minuterslektion. Jag. Tror. Jag. Smäller. Av.
Men, när jag kom hem från skolan väntade mormors bullar (ärligt, finns det något godare än mormorsbullar. Nej, det gör det inte!) och ett nystädat rum (tack, mamma!) (Shit, vad många parenteser det blir hela tiden när jag skriver.. Haha!)
Nu blir det bästa Grey's Anatomy!

Kram



Spin me around again

Idag har jag (äntligen) fått en hylla till mitt skåp! Det har inte bara saknat hylla sedan skolstarten, utan det ligger dessutom 50 meter bort från alla andras, i emohörnan. My usual luck.. Iallafall, så tänkte jag att jag skulle sätta in den efter skolan, eftersom rasterna under min tisdag är ganska obefintliga. Så, efter syslöjden gick jag till skåpet för att på något sätt försöka utföra underverk. Ida, Lina och Nathalie kom för att hjälpa till, och efter vi försökt i fem minuter kommer Lina på att hyllan ska vara på andra hållet.
Det började bra..
När vi fått den på andra hållet och nästan på rätt plats, fastnar den, och efter några minuter blev alla fyra ganska frustrerade. Nathalie tar av sig sin sko (det ska tilläggas att det var en converse..) och börjar banka på hyllan för att den ska lossna. Självklart sitter den som berget. Efter ett tag sket vi i det och gick hem. Så, för att sammafatta hela texten: Jag har en sne hylla i mitt emohörne-skåp. Yeeeeeeeeey!
Snart blir det dansen.

Kram



They were here first

Extremt underlig dag. Alla i klassen har varit på ett konstigt humör idag. Trötthet blandat med misstolkningar hit och dit och ett antal sjuka skrattanfall har infunnit sig. Jag tror att vi satt och skrattade i 10 minuter åt att Sofie tog senap istället för ketchup idag på lunchen och åt en viss person (som under detta neverending skrattanfall kom fram och frågade hur det gick)..
Förresten, vem har uppfunnit pluggandet? Den personen måste vara rätt dum. Bara en liten sak man kan tänka på när man har övertrötthetsdagar. Och ett litet tips: man ska låta bli att lyssna på glada, snabba låtar som påminner om sommar när man egentligen ska plugga. Och ett till: sjung absolut inte med!
Som sagt, sjukt konstig dag idag.
Nu blir det spansk matte för hela slanten.

Kram




Like sunshine on a rainy day

Igår var jag i Göteborg med mamma, Mia och Melina. Där vi gick runt lite, och på kvällen var vi på Göteborgsoperan och tittade på musikalen Guys and Dolls som handlade om tärningsspel, kärlek och pengar, sammanfattat. Den var lite seg i början, men i slutet av första akten och andra akten tog den sig och blev rätt bra! Innan föreställningen reserverade vi ett bord till pausen med muffins, cola etc. När vi kom ut efter första akten gick vi till vårt bord och satte oss. Efter ett tag kommer en hel pensionärsförening eller nåt och frågar om de får sätta sig vid vårt reserverade bord. Eller, de frågade inte ens, de bara satte sig! Vi försökte då få fram att bordet som vi satt vid var bokat för oss, och jag tror att vi sa orden reservartion, reserverat, reservera ungefär 10 gånger på en minut, men gubbarna och tanterna förstod inte ändå. Vi gav upp och gick därifrån..
Nu ska jag återgå till söndagssysslan, ¡adiós!

Kram



Breathless

Aaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh!!
Var på Twilight+New Moon-kväll i natt. Jag och Amanda tog en buss som gick 17:30 för att vi inte skulle behöva stressa till bion. När vi kom till Göteborg hämtade vi först ut biljetterna, och sen gick vi och åt pasta på en italiensk restaurang på Kungsgatan. Vi satt där ett bra tag, innan vi gick till Espresso House för att ta varsin chailatte för att pigga upp oss lite innan. Men jag blev för mätt, och orkade inte ens dricka hälften...
Vi var på Biopalatset 40 minuter innan Twilight skulle börja, och det blev kameraryck hit och kameraryck dit, ¡nos gusta! Vi skulle också fylla i en liten Twilight-quiz som skulle gås igenom i pausen mellan filmerna. Vissa frågor var antingen jag, Amanda eller båda två säkra på svaret, men vissa var helt omöjliga att kunna helt säkert (om man då inte är heeelt beroende..).
Twilight började, och den var väl lika bra som alla 157 gånger vi tidigare sett den, men stämningen är ju alltid bättre på bio. Och sedan, några minuter i filmen, gjorde Edward sin entré. Herre. Gud. Hela biosalongen började jubla och klappa händerna. Jag och Amanda bara tittade på varandra och började skratta. Visst, vi kunde ha räknat ut att detta skulle hända med en halv lillfingernagel (även din, Amanda, haha!) om vi bara hade tänkt. Det var i stort sett bara inbitna Twilight-fans där.. Detta hände nog en gång mer i Twilight.
I pausen (eller rättare sagt, lite innan filmen var slut, vi ville ju undvika köerna..) gick man på toa och vi bestämde oss att köpa en mellancola att dela på, vi ville inte ha halvljumna Vitamin Wells (de hyffsat kalla Focus hade vi druckit upp under första filmen). Svaren på frågesporten gicks igenom, och vi hade "ett" fel. De som hade alla rätt fick komma fram och få pris med New Moon-prylar, och att man hade alla rätt kollades inte ens upp, så jag hade kunnat vinna en liten goodiebag (Lovisa, varför är du så lat?!).
Ca 00:10 började filmen vi väntat på i ett år. New Moon. Även i denna börjades det jubla. Bland annat när man för första gången såg Edward i filmen, och när Jacob drog av sig tröjan. (Han har ärligt en mycket snyggare överkropp än Edward/Robert.) Enligt oss var New Moon mycket bättre än Twilight. Den följde mer de viktiga händelserna som fanns i boken, även om det var vissa saker som kunde varit bättre, än Twilight. Till exempel kunde man lagt lite mer tyngd på att Jacob blev varulv (och vissa smådetaljer, som att Jane egentligen ska ha kort, mörkt hår och nästan lite pojkaktiga (men ändå vackra) drag. detta är bara saker man stör sig på om man nyligen läst New Moon/När Jag Hör Din Röst). I boken var det en stor händelse som alltså kunde blivit mer uppmärksammad i filmen. Annars var den helt fantastisk! (Jag menar, tänk en kväll/natt med först Cam Gigandet/James i bar överkropp och sedan Robert Pattinson/Edward och Taylor Lautner/Jacob utan tröja . . .) Jag vill se Eclipse NU, jag kan inte vänta till i sommar!
Bilder kommer, så fort jag får dem av Amanda! (Och faktiskt! Jag ska lägga ut bilder! Haha!)
Nu ska jag gå och lägga mej, ska med en buss till Göteborg (imorgon igen. Musikalen Guys and Dolls (och shopping med mera) blir det denna gång) tidigt.
Grattis till den som orkat läsa! ;D

Kram



It's gonna take a miracle

Trött idag igen. Vad är detta? Jag har sovit minst åtta timmar inatt, och det känns som att jag vill sova nu. Och klockan är bara halv sex. Bara hålla tummen (håller man två blir det kortslutning) och hoppas att man inte drabbas av knorrhostan (baconfeber. Svininfluensa. H1N1.). Tänker inte missa New Moon, alltså! Inte en chans!
Tog förresten influensavaccinet idag. Hade hört att det skulle göra rätt ont, men jag kände knappt av när hon tog den. Efteråt skulle vi sitta och dricka päronsaft tills de sa åt oss att vi kunde gå. Vissa fick bara sitta i 2-3 minuter, men Ida, Lina och jag var kvar sist och vi fick sitta där i nästan en kvart. Inte oss emot, saften var himla god...
Nu ska jag ringa Amanda, det var ett bra tag sedan vi pratade i fon.

Kram



Get the picture

Denna dag har varit himla konstig! Den började med en halvtimmes sovmorgon (den längsta vi har), följt av en fullt normal morgon, enligt mej. Kom till skolan, i vilken halva dagen gick åt åt att flumma runt som om jag inte sovit på 38,5 timmar. Vid lunchtid byttes detta och jag blev väldigt trött. Flummet kom igen på sista lektionen, och pågick en bra bit in på eftermiddagen. Jag städade mitt rum och jag och mamma gick ut och gick. Efter det blev jag vääldigt trött, och är fortfarande. Tänkte nu att jag skulle gå och lägga mej på grund av denna trötthet, så nattinatti!

Kram



I'll fall when you leave

Hemkommen från jobbig (och flummig) stepplektion. Hjärnan fattade stegen, men det verkade ta stopp på väg ner till fötterna.. Haha! Jag kan säga att jag inte blev speciellt seriös när jag inte fattade, jag hoppade runt och skakade på händerna (siom jag av någon konstig anledning - som jag inte har en aning om var den kommer ifrån - gör varenda gång jag gör fel...).
Nu missar jag Gossip Girl igen (att jag aldrig kan hålla koll på tiden!!), så jag måste rusa!
Grattis Philip, förresten! (Om du nu ens läser detta, haha!)

Kram



The sound of silence

Seeeg lördag. Igår var jag på fotbollsnatta med Elina och tittade lite. Vi kom dit runt halv fem, och det var slut vid tio? Det blir rätt segt att sitta och vänta på att lag man hejar på ska spela, när det bara finns en plan, men i slutet blev det faktiskt rätt spännande. (Kanske är fel ord, men det var det som passade bäst in i sammanhanget..). Ett av lagen från vår klass kom tvåa, och min brors lag, som går i sexan, kom fyra. (Rätt ointressant, men ändå, grattis, grattis).
Idag vaknade jag vid tolv, gick upp halv ett, åt lunch halv två, åkte med pappa till Varberg tre, kom tillbaka halv sex, Isabella kom sex, gick hem kvart i sju... Rätt seg dag som sagt. Men inte ens städat rummet har jag, jag har ju haft all tid i världen, men neeej, det får bli imorgon. Jag måste vara representant från motståndsgruppen till "skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra idag". Jag är nämligen tvärtom.
Har hyrt filmen L.A.Gigolo idag med som jag tänkt att jag skulle titta på någon gång under kommande vecka.

Kram



In the fringe of trees

Nu är det snart fredag, och det går fort. Kanske alldeles för fort? Det känns som att terminen precis började, men det är snart december. Vart tog hösten vägen? Det har varit höstlov, men vad gjorde man under det? Egentligen? Jag tycker fortfarande att det känns som början av september.
Imorgon efter skolan följer Elina med mej hem. Vi ska ladda med tacos innan det blir av till fotbollsnatta som vår skola anordnar. Inget stort sådär, men med bra sällskap blir allt kul (utom bokmässan, eller hur var det? Haha!). 
Isabella ringde precis, nu ska vi åka iväg en liten sväng.

Kram



Black satin

Fullt upp denna vecka, säger jag bara. Har egentligen inte tid till att sätta mej framför datorn och sega, men jag får ta mej lite tid att koppla av.
Igår köpte mamma chai-te till mej, jag skulle nämligen utföra ett litet "experiment". Jag är helt förälskad i Espresso House's chai-latte, och jag tänkte att jag skulle prova själv (dock inte med det pulver som de har där, utan med äkta chai-te som sagt). Gjorde en liten förenklad version.. Som vanligt te egentligen, fast med bara mjölk istället. Hällde i lite socker med (te smakar ju inget annars), och det blev faktiskt riktigt lyckat! Smakade inte fullt lika mycket som EH's, men det var mycket godare än jag förväntat mej.
Nu blir det plugg innan dansen, samhällsekonomi, here I come!

Kram



Tomorrow I'll miss you

Kom hem från steppen för en stund sedan. (Ganska länge sedan, faktiskt! Shit, vad fort tiden går!) Och nu sitter jag och gör klart det sista på no:n. Sedan ska jag lägga mej och läsa New Moon, så att jag kommer någon vart i den, jag har nästan 300 sidor kvar, jag kommer aldrig hinna få den utläst (känns det som, men nu f*n, haha!)!
Jag känner att jag är så där jobbigt depp-trött idag. Inte kul alls. Visst, det är söndag, men det blir ju inte precis bättre av att vara trött. Det blir snart ändring på depp-Lovisa, fick jag veta nu. Pappa åkte nämligen ut på en liten glass-köpar-tripp precis.
Grattis på fars-dag, pappa!

Kram



When the night ends

Igår kväll kom Amanda hit en liten sväng. Vi satt och pratade uppe på bänkarna i köket (det är mycket roligare att sitta "uppe i luften" än på golvet, haha), lyssnade på musik och tittade lite halvt på Twilight, och drack höst/Twilight-moodie (varm mjölk och honung). Trevligt, och lite sådär mysigt halvspontant. Och förresten har jag rätt! Det är faktiskt ganska obvious..
Idag blir det plugga, dansa, titta Gossip Girl och lägga mej tidigt.

Kram



Crystal clear

Jag får panik på min dator som inte verkar vela ansluta till något internet över huvud taget. Jag försökte i ungefär en halvtimme att få in mej på vårat trådlösa, men det gick absolut inte.. Jag menar, varför ska Lovisa få komma in på internet på en lördag? Det är väl onödigt.. Jag rotade fram vårat mobila internet (som vanligtvis bara kommer fram på sommaren i Varberg), och till en början gick det inte att ansluta med det heller. Varför är det just min dator som alltid ska krångla, med allting? Nu är jag iallafall inne på nätet, men man vet ju inte riktigt hur länge det håller..
Jag har förresten precis kommit på att min nya mobil matchar himla bra med min dator, haha!

Kram



Velvety echoes

Herregud, vad denna veckan har gått fort! Hoppas bara att helgen saktar ner lite..
Idag på idrotten åkte vi waveboards. Inte riktigt något vi brukar göra, men otroligt kul var det! Svårt (väldigt svårt), men kul! Jag höll faktiskt på att vricka foten en gång när jag inte såg att det kom en annan person, och vi åkte in i varandra så jag dunsade ner på rumpan.. De som såg tyckte nog att det såg väldigt klumpigt ut, och inte konstigt det, det verkar tillhöra min natur. För att vara riktigt ärlig har hela denna dagen varit riktigt härligt slapp och rolig. Till och med den 80 minuter långa no-lektionen, haha!
Nu blir det fredagsmys, visserligen inte med OLW, men Frödinges kladdkaka är ju minst dubbelt så god, så dubbelt fredagsmys?

Förresten skulle jag tacka Amanda för att hon tipsade mej om sidor man kunde få spotify-invites ifrån, tack!

Kram



Everything in no time at all

Klockan är bara drygt halv nio, men jag är så trött att jag hade kunnat lägga mej. Det blir det snart också, men inte riktigt för att sova än, utan jag ska nog lägga mej och sticka med Spotify (tack, Gud, för den underbara uppfinning (?)) i bakgrunden.
Det känns så underbart att knappt ha någon läxa denna vecka!  Värre blir det nästa vecka, då det känns som att de tryckt ihop allt som borde finnas utspritt under en hel månad.. Jag tror att lärarna behöver lära sej att tajma (haha, vilket ord! Och vilken stavning..) in inlämningar och prov lite bättre, sprida ut det på ett smart sätt. För det känns inte riktigt som att de ens samtalar med varandra.
Vi fick reda på idag att morgondagens idrottslektion (idrott, mitt favoritämne! Errhhmmm..) inte ska spelas basket på, utan vi skulle göra något med surfning (?). Lite omväxling från de stora, orangea, hårda och stora bollarna är iallafall lite roligt!

Kram



Honey smooth

Sofie är här, och vi ska dricka kaffe, lyssna på Across The Universe-musik, prata och sjunga obeskrivligt högt..
Har nu börjat läsa New Moon (andra delen av Twilight-serien på engelska), och jag hoppas att den är utläst innan den 19, då det blir bio. Men om det blir så att jag inte finner tiden, har läst den en gång innan (på svenska, visserligen) så det ska nog funka. (Lyckades inte så bra när jag skulle läsa ut Harry Potter och Halvblodsprinsen till bion i somras.. Det kommer nog Amanda ihåg, haha. Som tur var hade jag läst den tidigare också).
Nu ska jag gå och vara social med vännen min som just nu sitter och tittar på Ghost Whisperer med min bror.

Kram



We will never see the truth around

Nu har det vart ett tag sedan jag skrev. Har inget bra skäl till varför, så jag ska inte försöka bortförklara mej.
Skolan har börjat igen efter höstlovet (som förresten gick 874950 gånger för fort..), och nu gäller det att sätta upp nya små saker att längta efter för att man inte ska gå åt totalt. Den "stora" grejen man längtar till nu tycker jag väl är jullovet, men det finns väl lite småsaker i vardagen som ger mej glädjerus också. Så, om man inte räknar lediga dagar och helger är väl det jag längtar mest till (som är ett litet såntdär vardagsglädjerus (härligt namn!)) Twilight + New Moon-kvällen och musikalen Guys And Dolls som jag ska på i Göteborg den 21 november. Haha! Jag ska till Göteborg två gånger på tre dagar i samma vecka! Det påminner mej om när jag och Amanda spenderade tio och en halv timme på åtta dagar på bussar till och från Göteborg i somras! (Det bör tilläggas att vi hade fritidskort!)
Nu ska jag gå och ta en dusch. Om en knappt en kvart börjar ju Desperate Housewives!

Kram



RSS 2.0